Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018

Σκηνές αποκάλυψης: Ετσι έσωσαν τους πολίτες τα “βατράχια” της Ζ’ ΜΑΚ – Έρευνα Διάσωση και με “Helo Casting” – Ανατριχίλα: “Άκουγα τις φωνές των ανθρώπων να καίγονται”


Από την πρώτη στιγμή της καταστροφικής λαίλαπας, οι ΕΔ στάθηκαν δίπλα στους πολίτες. Η  Ζ ΜΑΚ και ΟΥΚ έψαχναν για εντοπισμό αγνοουμένων στην θάλασσα της Ραφήνας. Με τουλάχιστον 19 φουσκωτά προσπάθησαν να εντοπίσουν τυχόν αγνοούμενους που βρέθηκαν στην θάλασσα στην προσπάθεια τους να αποφύγουν την πύρινη λαίλαπα.

Η επίκλεκτη Ζ΄ΜΑΚ με 19 φουσκωτά και περισσότερους από 44 κομάντο έλαβαν μέρος στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των εκατοντάδων ατόμων που έχουν εγκλωβιστεί στις ακτές τις οποίες δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα μεγαλύτερα σκάφη. Οι επίλεκτοι της Ζ ΜΑΚ έκαναν συνεχές σκανάρισμα στην περιοχή για τον εντοπισμό τους.

Ελικόπτερα SUPER PUMA πραγματοποίησαν συνεχείς διασώσεις από τις πληγείσες περιοχές περισυλλέγοντας άτομα από τις ακτές όπου προσέτρεξαν να για να σωθούν από την πύρινα λαίλαπα.
H συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην μάχη κατά των πυρκαγιών
4 CL – 415
3 CL – 215
2 Ελικόπτερα Chinook
1 SUPER PUMA

Παράλληλα όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα όπως προωθητές γαιών, πυροσβεστικά και υδροφόρες.
Νέες πληροφορίες για την επιχείρηση των κομμάντο
Έρευνα Διάσωση και με “Helo Casting”
Με τη μέθοδο του “Helo Casting” από το ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού τύπου Chinook, τα “βατράχια” της Ζ’ ΜΑΚ έπεσαν στο νερό λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα με αποστολή την άμεση περισυλλογή ατόμων που χρίζουν βιηθεια. Η άφεση έγινε κοντά στις ακτές, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ραφήνα και το Μάτι.
Σύμφωνα με στελέχη της Ζ ΜΑΚ, η ρίψη αυτή εκτός του γεγονότος πως ήταν μια νυχτερινή αποστολή, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερη δυσκολία και περισσότερη επικινδυνότητα, ο παράγοντας της ύπαρξης μεγάλου αριθμού ταχύπλοων που βοηθούσαν στον απεγκλωβισμό του κόσμου, μεταφράζεται ως ένας ακόμη παράγοντας τεράστιας δυσκολίας, όπως αναφέρει το hellasjournal.
Τόσο για την προσέγγιση του ογκώδους ελικοπτέρου Chinook και την κάθοδος του προς το φουρτουνιασμένο νερό, όσο και κατά τη διάρκεια της σχέσης των ελαστικών λέμβων από το εσωτερικό του ελικοπτέρου και ταυτόχρονα την βουτιά στο νερό από τις ομάδες ειδικών επιχειρήσεων. Επιτελείς των ειδικών δυνάμεων κάνουν λόγο για μια από τις περιπτώσεις που όλοι αισθάνθηκαν πως βρίσκονται όχι σε άσκηση αλλά σε πραγματική επιχείρηση και δεν υπήρχε περιθώριο λάθους.
Οι άνδρες της Ζ ΜΑΚ βοήθησαν και αυτοί συμπολίτες μας που κινδύνευαν. Άλλοι είχαν απομακρυνθεί από την ακτή και οι δυνάμεις τους βρίσκονταν σε οριακό σημείο. Άλλοι είχαν γατζωθεί σε βράχια και περίμεναν καρτερικά τον “από μηχανής Θεό” που θα τους έτεινε χέρι βοηθείας. Το Helo Casting από ελικόπτερο Chinook είναι μια από τις πλέον εξειδικευμένες πράξεις ειδικών επιχειρήσεων.
Ελαστικές λέμβοι μαζί με τις ομάδες καταδρομών, αφήνονται στο νερό αφού το ελικόπτερο ακουμπήσει στην επιφάνεια της θάλασσας. Κάποιες από τις συνολικά 19 λέμβους των Αμφιβίων Καταδρομέων προσέγγιζαν τις ακτές μαζί με άλλα ιδιωτικά φουσκωτά και μετέφεραν κι αυτοί κόσμο που περίμενε τη δική του διάσωση και την μεγάλη ανάσα της ανακούφισης καθώς εγκατέλειπαν μια κολασμένη ακτή.
.....................
πηγή: pentapostagma