Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ειδικών Δυνάμεων με έδρα την Θεσσαλονίκη, δραστηριοποιείται πάνω από 30 χρόνια στον Ελλαδικό χώρο και συνδέεται από το 1989 με ομόλογες ομοσπονδίες στην Ευρώπη αφού είναι και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών. ( U.E.P. ) 

 Στα έτη αυτά που πέρασαν από την επίσημη ίδρυση της το 1996, βοήθησε με την σειρά της να ιδρυθούν καινούργιες Λέσχες καταδρομέων – Αλεξιπτωτιστών, κατά νομό ανά την επικράτεια, 32 μέχρι σήμερα, με τις οποίες έχει άριστους δεσμούς πολυεπίπεδης συνεργασίας, σε εκδηλώσεις και δράσεις. 
 Η συνεργασία αυτή, απέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στον Εθνικό και κοινωνικό τομέα με εθελοντική προσφορά σε δράσεις όπως αιμοδοσίες, δενδροφυτεύσεις, επισκέψεις σε ακριτικά χωριά και φυλάκια όπου διένειμε δώρα και απένειμε χρηματικά βραβεία, σε αριστούχους μαθητές. 

Πραγματοποιεί επίσης σε τακτά χρονικά διαστήματα ομιλίες- διαλέξεις με επιφανείς ομιλητές, για πολλά και ποικίλα θέματα που ενδιαφέρουν την κοινωνία μας και διατηρεί ομάδες διάσωσης πολλαπλών αποστολών ( ΕΔΟΠΑ ), σε όλες τις Λέσχες – Συλλόγους της Πανελληνίως, με κύρια αποστολή των Εθελοντών μελών μας , την συνεισφορά στις πρώτες βοήθειες και στην διάσωση εγκλωβισμένων ατόμων, από σεισμούς, χιόνια, πλημμύρες κ.α. φυσικές καταστροφές και θεομηνίες. 

Παράλληλα συμμετέχουν και σε αποστολές δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας, όπως και στην αποτροπή αιτίων σε θέματα ρύπανσης του περιβάλλοντος. Κάθε χρόνο διενεργούνται και Πανελλήνιοι αγώνες όλων των εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων, σε διάφορες λέσχες - συλλόγους που επιθυμούν να αναλάβουν την οργάνωση των αγώνων, πάντα υπο την αιγίδα της Π.Ο.Ε.Δ . και τοπικών φορέων. 

 Η συνεργασία με την U.E.P. υπήρξε εξόχως δημιουργική, καθότι από το 1991-92 όπως και το 1993 τα τρία πρώτα Πανευρωπαικά Συνέδρια πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της ομοσπονδίας μας, στην Θεσσαλονίκη. Το καταφέραμε με την στήριξη της πολιτείας και της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, και στα συνέδρια αυτά επιφανείς σύνεδροι εισηγητές ανέλυσαν τα Εθνικά μας θέματα και ενημέρωσαν κυρίως τους Ευρωπαίους συνέδρους για τα πρώτα σύννεφα που άρχιζαν να φαίνονται στην περιοχή μας. 

Μαζί με Ευρωπαίους εισηγητές αναπτύξαμε θέματα που αφορούν την σύγχρονη Ευρώπη, και είναι πάντα επίκαιρα όπως η ασφάλεια η ειρήνη η κοινωνική συνοχή με αξίες και αρχές, του πολιτισμού της Ευρώπης.
 Η ομοσπονδία μας πέραν από τις άπειρες ευχαριστίες στους άρχοντες του τόπου μας, οφείλει και θερμές ευχαριστίες στους ευρωπαίους συναδέλφους που θα τιμήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις για την νίκη των Χριστιανικών δυνάμεων στο Ναβαρίνο που έδειξε την δύναμη που έχει η Ενωμένη Ευρώπη, όπως και τους Μεσσήνιους Μακεδονομάχους που έδωσαν την ζωή τους, για την ελευθερία της Μακεδονίας μας.

 Σημειώνεται εδώ ότι η Ομοσπονδία μας δικαίως τιμά και εφέτος διακεκριμένους Έλληνες συμπολίτες μας, αλλά και Ευρωπαίους συνέδρους, για την προσφορά τους στην κοινωνία μας, στην φιλία των λαών, στα Εθνικά μας δίκαια, όπως και στην Ενωμένη Ευρώπη.