Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Δραστηριότητες Λέσχης Καταδρομέων Ημαθίας


Την Κυριακή που μας πέρασε, 25 Νοεμβρίου 2018, η Λέσχη Καταδρομέων Ημαθίας πραγματοποίησε διπλή εκδήλωση.

Το πρωί έγινε συνάντηση 100 και πλέον εφέδρων καταδρομέων της Β’ Μοίρας Καταδρομών από όλη την Ελλάδα στο στρατόπεδο “ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ” στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας. Η Λέσχη μας συνεργάστηκε με μιαν πολυμελή διαδικτυακή ομάδα η οποία τα τελευταία χρόνια κινητοποίησε εκατοντάδες εφέδρους της Β’ΜΚ και πραγματοποιούσαν ετήσιες συναντήσεις στη Νάουσα. Φέτος όμως το ΓΕΣ ζήτησε να οργανωθεί αυτή η συνάντηση από την τοπική Λέσχη.
Έφεδροι όλων των ηλικιών είχαν την ευκαιρία να ξαναδούν τους χώρους όπου υπηρέτησαν την θητεία τους και να ξανασυναντήσουν αγαπημένες τους σειρές.

Παρακολούθησαν επίδειξη των νέων όπλων των Ειδικών Δυνάμεων, ενημερώθηκαν για τις δράσεις της Β’ΜΚ και απέδωσαν τιμές στον χώρο πεσόντων.
Τόσο ο Διοικητής της Β’ΜΚ κ. Αναστασιάδης όσο και ο Διοικητής της ΙΜΠ υποστράτηγος Δεμέστιχας υποδέχτηκαν, χαιρέτησαν και συνομίλησαν θερμά με τους εν δυνάμει οπλίτες τους, αντάλλαξαν απόψεις με τα κομάντος για τον από εδώ και πέρα σχεδιασμό και όλοι δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν τους δεσμούς των εφέδρων με την Μοίρα τόσο σε κοινωνικό όσο και επιχειρησιακό επίπεδο.

Προέτρεψαν δε τους εφέδρους να πλησιάσουν και να στηρίξουν τις κατά τόπους Λέσχες Εφέδρων Καταδρομέων και σε συνεργασία με αυτές να σχεδιαστούν εκπαιδευτικές δράσεις με τις κοντινότερες Μοίρες Καταδρομών, εφ’ όσον το αίτημα υποβληθεί νωρίς και δοθεί έγκριση από το ΓΕΣ.

Κατόπιν μετέβησαν όλοι στο οινοποιείο του Κόκκινου όπου στήθηκε ένα όμορφο γλέντι μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και αλληλοσεβασμού.
Παρέστησαν πολλοί επίσημοι, μεταξύ των οποίων ο Διοικητής της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών κ. Βουνίσιος, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις προσπάθειες προμήθειας ενός πυροσβεστικού οχήματος από το εξωτερικό για την κάλυψη των αναγκών πολιτικής προστασίας του δήμου Νάουσας, που θα συνδράμει στο έργο της δασοπυρόσβεσης σε συνεργασία με την Λέσχη Καταδρομέων Ημαθίας, και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ημαθίας κ. Παλαμούτης.

Ας είμαστε όλοι καλά και να ανταμώσουμε ξανά σε ενδιαφέρουσες δράσεις!!!

          Με καταδρομικούς χαιρετισμούς
              Για το Διοικητικό Συμβούλιο
      Ο Πρόεδρος              Ο Γ. Γραμματέας
Λυκοστράτης Θωμάς     Λούκας Κωνσταντίνοςthomas.lykos@gmail.com        loukask6@gmail.com         6944673744                         6944203734