Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



                        ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
     
                                                                                           
             Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων και η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Θεσσαλονίκης, στην  αίθουσα τιμών της  Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, παρουσία, του εκπροσώπου του Παναγιωτάτου κ.κ. Άνθιμου, ο οποίος  ευλόγησε την πίτα, και  όλης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, φορέων, επισήμων προσκεκλημένων, καθώς και  πλήθους κόσμου,  έκοψε την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα.
Στην τελετή, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, ο πρώην  Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Αμανατίδης.
Παρέστησαν οι βουλευτές, Σταμάτης Δημήτριος, Καλαφάτης Σταύρος, Καράογλου  Θεόδωρος, Αναστασιάδης Σάββας,   Γκιουλέκας Κων/νος, οι Ευρωβουλευτές Κωνσταντίνος Χρυσόγονος και Εύα Καιλή, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστας Απόστολος, όλη η ηγεσία των Ειδικών Δυνάμεων, πολιτευτές, εκπρόσωποι του πνευματικού κόσμου, της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιμελητηρίων, Κοινωνικών φορέων, αλλά  και μέλη και φίλοι των Λεσχών και συλλόγων μας.
Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο Πάνο, εκπροσώπησε ο Δκτής του Γ΄ΣΣ Αντιστράτηγος  Μπίκος Δημήτριος ο οποίος πριν 2 χρόνια,  ήταν Επιτελάρχης της 1ης Στρατιάς.
Στον χαιρετισμό του  ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (ΠΟΕΔ), Συνταγματάρχης Δημήτρης Γεωργάκης εκτός των ευχών,  τόνισε ότι το έτος 2019, η νέα χρονιά,  θα είναι πιο δημιουργική, πιο αποδοτική και πιο παραγωγική για την Ομοσπονδία.
Είπε: «Είναι γνωστό το δύσκολο περιβάλλον που βρίσκεται σήμερα η πατρίδα μας και δεν χρειάζεται διεξοδικά   να το αναλύσω.
Επιγραμματικά μόνο σας επισημαίνω αυτά, που πολλοί από σας τα γνωρίζετε καλύτερα:
Από αρχαιοτάτων χρόνων, σε αυτό το σταυροδρόμι των Ηπείρων που ζούμε, στη  Μεσόγειο θάλασσα, αναπτύχθηκαν σχεδόν οι μεγαλύτεροι πολιτισμοί του κόσμου (Των Σουμερίων-Βαβυλωνίων-Αιγυπτίων-Εβραίων-Φοινίκων-Χετταίων- Ελλήνων -Ρωμαίων κ.α. ) και ήταν το θέατρο πολέμων για  κυριαρχία αυτής της περιοχής.
Έτσι και σήμερα γίνεται μια  γενική αποσταθεροποίηση στην λεκάνη της Μεσογείου,  αλλά και δίπλα μας,  με την  στάση της Τουρκίας, και τις ανιστόρητες  δηλώσεις, τις  απειλές, τις παραβάσεις και παραβιάσεις, τα πιθανά επεισόδια, εγκυμονούν κινδύνους.
Τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα με τους υδρογονάνθρακες στη θάλασσα μας και στην Κύπρο, η Συρία και  η αποχώρηση των Αμερικανικών Στρατευμάτων,  τα γεωστρατηγικά  συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων και οι ακροβατικές ισορροπίες που απαιτούνται σε συνδυασμό με τα συμφέροντα των εμπλεκομένων χωρών της Μέσης Ανατολής,  επιδεινώνουν τα γεγονότα.
Το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα, η επίλυση του Κυπριακού, αλλά το καυτό  θέμα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, στο επίκεντρο του παγκόσμιου αλλά και του Ελληνικού ενδιαφέροντος, η σκληρή οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και η αναμενόμενη ανάπτυξη, δημιουργούν  στην πατρίδα μας πολυπλοκότητα προβλημάτων για τα οποία πρέπει να δώσει λύσεις .
Γνωρίζετε βέβαια, ότι λειτουργούμε υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΕΘ.Α και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για θέματα της, δεν ανήκουμε σε κανέναν, αλλά το σημαντικό είναι ότι μέσα μας, στην καρδιά μας εμείς κλείνουμε  την Ελλάδα.
Μέσα σ αυτό το έννομο πλαίσιο  κινούμενοι, η ΠΟΕΔ μαζί με τις Λέσχες Καταδρομέων είμαστε όλοι στρατευμένοι, σε μια  συλλογική προσπάθεια  και με το καταδρομικό πνεύμα να είναι ζητούμενο σήμερα, όπως και η συλλογική προσπάθεια όλων των Ελλήνων θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται  για να σταθεί η πατρίδα μας στα πόδια της.
Εμείς  θα συμμετέχουμε ενεργά  όπου η πατρίδα  μας εντάξει, αν τυχόν μας  χρειαστεί και  με τους εφέδρους καταδρομείς των Λεσχών μας, που σε ποσοστό 50% επανδρώνουν την εθνοφυλακή μας  στη Μακεδονία-Θράκη και Νησιά του Αιγαίου, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, όπου κληθούμε.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων, σήμερα συμπληρώνει 23 χρόνια δραστηριότητας, με προσφορά στην κοινωνία, πιστή στις παραδόσεις και στο Δημοκρατικό μας πολίτευμα.
Κυρίες και Κύριοι
Εκτός των επισήμων εκδηλώσεων μνήμης που γίνονται, τον Μάιο στην Ρεντίνα στην έδρα της 1ηςΤαξχίας ΚΔ-ΑΛ «Ελ ΑΛΑΜΕΙΝ»  για όλους τους πεσόντες  καταδρομείς  στους αγώνες του Έθνους  και τον Ιούλιο για τους πεσόντες στην Κύπρο  κάθε χρόνο, το τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου στο Τρίστρατο  της  Κρυσταλλοπηγής στην  Καστοριά, όπου υπάρχει το μνημείο των πεσόντων καταδρομέων μας, τους οποίους δεν ξεχνάμε, τελούμε ως Ομοσπονδία, το ετήσιο   μνημόσυνο και τιμούμε τους ηρωικούς  νεκρούς  μας.
Αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους, όταν η πατρίδα καθημαγμένη τους το ζήτησε, και έμειναν εκεί εσαεί, να φυλάνε Θερμοπύλες, ώστε να μη προσαρτηθεί η Μακεδονία στις Γιουγκοσλαβικές Δημοκρατίες και  γίνει επαρχία της τότε Γιουγκοσλαβίας, του Τίτο.
Εδώ θα ήθελα να κάνω μία διευκρίνηση.
Η ΠΟΕΔ, δεν  υποκαθιστά την Κυβέρνηση ούτε το Υπουργείο Εξωτερικών στους χειρισμούς των εθνικών θεμάτων.
Όμως τα τελευταία γεγονότα με την συμφωνία των Πρεσπών, Ελλάδος – Σκοπίων, για το όνομα της γείτονας χώρας,  αλλά,  οι αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπίων στη Μακεδονία μας και η παραχώρηση  της Μακεδονικής γλώσσας και Εθνότητας, καταδεικνύουν ότι η πατρίδα μας στην  πράξη,  έχει ακυρώσει την θυσία όλων αυτών που θυσιάστηκαν και είμαστε όπως η πλειονότητα των Ελλήνων και των  Μακεδόνων, κάθετα αντίθετοι.
Γιατί …      “Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική”» 
Μετά τον χαιρετισμό του Προέδρου της ΠΟΕΔ, χαιρετισμούς απηύθυναν οι Ευρωβουλευτές κ.κ. Χυσόγονος Κωνσταντίνος και Εύα Καιλή.
Η ΠΟΕΔ όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δεν ξεχνά αυτούς που κοσμούν με το ήθος και την προσφορά τους την πατρίδα και την κοινωνία μας και τους τιμά,  όπως…. Εμείς ως  Καταδρομείς γνωρίζουμε!!!
Έτσι τιμήσαμε το  μέλος της ΛΕΚ, τον γνωστό γουνοποιό  και διακεκριμένο Επιχειρηματία Σπύρο Αναστούλη ( Βας. Όλγας 81) για τη βοήθεια του σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις στο έργο της ΛΕΚ και ειδικά στα Πανευρωπαϊκά Συνέδρια Αλεξιπτωτιστών,  Υπήρξε χορηγός των Πανευρωπαϊκών Συνεδρίων μαζί με τον αείμνηστο Ευάγγελο Τσάνταλη και την EXPRESSERVIS του Γιάννη Ραυτόπουλου. Τιμήθηκε και για έναν ακόμη λόγο, για την ταπεινότητα, την  ανιδιοτέλεια και τη προσφορά του στον συνάνθρωπο, γιατί  βοήθησε και βοηθάει αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.
Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος των Αποστράτων Αξ/κών Στρατού Ν. Θεσσαλονίκης Αντιστράτηγος Κων. Τραχανατζής.
 Τιμήθηκε ακόμη  ο Ιδρυτής της ΛΕΔ-ΑΛ Πιερίας, Συνταγματάρχης Μυλωνάς Διονύσιος, για την προσφορά του τόσο στη Λέσχη της Πιερίας, όσο και στη σύσταση της ΠΟΕΔ.
Διετέλεσε 2ος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, προσέφερε σπουδαίο έργο και προσέφερε ιδίοις δαπάνης πάνω από 1.000.000 δραχμές για την επιτυχία των εκδηλώσεων της ΠΟΕΔ κατά το παρελθόν.
Την απονομή  έκανε ο  Δκτης του Γ΄ΣΣ Αντιστράτηγος Μπίκος Δημήτριος.
Απονεμήθηκαν επίσης οι  πτέρυγες και τα διπλώματα στους αποφοιτήσαντες από το Σχολείο Αλεξιπτωτιστών της Ομοσπονδίας που είναι, Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και έφεδροι καταδρομείς των Λεσχών της:
Αστυνομικοί:
Αστυνόμος Β΄Αβραμίδης Παναγιώτης
Αρχιφύλακας Χατζέλης Γεώργιος
Αστυφύλακας Καγιόγλου Δημοσθένης
Ειδικός Φρουρός  Χατζής Αθανάσιος
Και οι έφεδροι Αλεξιπτωτιστές των Λεσχών της ΠΟΕΔ.
Βλάγκας Δημήτριος ΛΕΚ Λάρισας
Βλαχάκης Κων/νος ΛΕΔ Χαλκιδικής
Γεραγωτέλης Γρηγόριος ΛΕΚ Μυτιλήνης
Φραντζέσκος Παναγιώτης ΛΕΚ Μυτιλήνης
Σαλτσίδης Κων/νος ΛΕΔ Πιερίας
Πίλτσης Δημήτριος ΛΕΔ Πιερίας
Ζιάγκαλος Γεώργιος  ΛΕΔ Πιερίας
Σαράφης Νικόλαος ΛΕΔ Πιερίας και
Κυριακίδης Δημήτριος ΛΕΔ Πιερίας.
Την απονομή στους Αστυνομικούς έκανε ο Υποστράτηγος Αιβαζίδης Αβραάμ της Γενικής  Αστυνομικής  Διεύθυνσης  Θεσσαλονίκης, Εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, με τον Τξχο κ. Δούδαλη Γεώργιο της  Γενικής  Αστυνομικής  Διεύθυνσης  Θεσσαλονίκης.

Στους Εφέδρους Καταδρομείς έκανε τις απονομές, ο Δκτής της 1ης ΜΠ( ΣΜΥΡΝΗ) Υποστράτηγος Δεμέστιχας Πέτρος.

Ακολούθως την σκυτάλη παρέλαβε ο Πρόεδρος της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης και Α΄ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ρούσσης Νικόλαος, με τις ευχές του  και τη συνέχεια των βραβεύσεων.
Τιμήθηκε, η  17 χρόνη  Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του TAE KWON DO, Τσινίδου Ελένη Άννα, του Συλλόγου « Ηρακλή Θέρμης», για τις Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες επιτυχίες της,  κόρη του διακεκριμένου  μέλους της Λέσχης Θεσσαλονίκης Τσινίδη Άκη,  την οποία βράβευσε η Κα Παπαθανασίου Κατερίνα, Αμερικανίδα διπλωμάτης και σύζυγος του  αείμνηστου Στρατηγού Παπαθανασίου  Περικλή,  Ιδρυτή  των Ελλήνων Αλεξιπτωτιστών.
Τιμήθηκε,  η προπονήτριά της,  Αστυνόμος Α΄ Κουσαρίδου Βάσω, για την παγκόσμια επιτυχία της αθλήτριας του TAE KWON DO,  Τσινίδου Ελεάνας, την οποία προπονούσε και προπονεί μαζί με άλλες αθλήτριες, καθόσον είναι παλαιά πρωταθλήτρια και Ομοσπονδιακή Προπονήτρια του αθλήματος και Καθηγήτρια Φ.Α., την οποία βράβευσε  ο Υποστράτηγος Αιβαζίδης Αβραάμ, της Γενικής  Αστυνομικής  Διεύθυνσης  Θεσσαλονίκης, Εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ
Τιμήθηκε επίσης, η πρώτη γυναίκα  Ολυμπιονίκης μας  και Αντιπεριφερειάρχης  της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κα Πατουλίδου Παρασκευή – Βούλα,  για την αδάμαστη Ελληνική ψυχή της, το τεράστιο κουράγιο της και για  την ανεκτίμητη προσφορά της στον Ελληνικό αθλητισμό,  όπως και στην κοινωνία σήμερα.
Την απονομή έκανε ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Υπουργός κ. Αμανατίδης Ιωάννης.

Επίσης,  βραβεύτηκε ο κ. Νικόλαος Λυγερός, Ερευνητής, Μαθηματικός, Συγγραφέας και Σύμβουλος σε διάφορες Σχολές, για την εθνική δράση στο θέμα της Μακεδονίας. Τη βράβευση έκανε ο Πρόεδρος της Ομάδας 21 Μακεδονίας-Θράκης, Στρατηγός Αθανάσιος Καραντζίκος επίτιμος Α΄Υπαρχηγός ΓΕΣ.

Στην συνέχεια έγινε η τελετή  κοπής της βασιλόπιτας, από τον εκπρόσωπο της Μητροπόλεως και η δεξίωση, ενώ κατόπιν  ακολούθησε  το  επίσημο δείπνο, προς τιμή των βραβευμένων των επισήμων και μελών και φίλων των Ειδικών Δυνάμεων.
                                                                                                                 Πρόεδρος
                                                                                                      Δημήτρης Γεωργάκης
                                                                                                                  Σχης   ε.α.