Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Ημέρα Ασφαλείας Αλεξιπτωτιστή 2019

 



 Θεσσαλονίκη, 01 Μαρτίου 2019


ΠΡΟΣ : Αλεξιπτωτιστές Μέλη Σωματείων της Π. Ο. Ε. Δ.
                                                    
ΘΕΜΑ :  Ημέρα Ασφαλείας Αλεξιπτωτιστή 2019
              ( SAFETY DAY 2019, United States Parachute Association )


Το Σάββατο 09 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗ 2019 (SAFETY DAY 2019 U.S.P.A. ) σε αίθουσα του ξενοδοχείου "OLYMPIC HOTEL" στο Σιδηρόκαστρο Ν. Σερρών,  την οποία διοργανώνει η Ελληνική Αεροπορική Ακαδημία, υπό την εποπτεία του Συνδέσμου Αλεξιπτώτων Πολιτειών Αμερικής U.S.P.A..
Εναλλακτική, Κυριακή 10 Μαρτίου στον ίδιο χώρο και ώρα.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ SAFETY DAY 2019

Νωρίς την άνοιξη, η εποχή του αλεξιπτωτισμού μεγάλο μέρος της χώρας απλά σκάει από τη χειμερία νάρκη. Οι περισσότεροι αεροδυτες  δεν περνούν τους κρύους μήνες τόσο συχνά όσο κάνουν το καλοκαίρι στις ζώνες ρίψεων και οι δεξιότητές τους είναι λίγο σκουριασμένες. Τότε έρχεται η Ημέρα Ασφάλειας. Η Ημέρα Ασφάλειας πραγματοποιείται συνήθως το δεύτερο Σάββατο του Μαρτίου. Ωόσο, μερικές ζώνες ρίψεων τη διατηρούν σε εναλλακτικές ημερομηνίες.
Ιδρύθηκε το 1997 από μια ιδέα του Patti Chernis, η Day of Safety παρέχει ένα παγκόσμιο φόρουμ στις τοπικές ζώνες για την προετοιμασία των jumper για το επόμενο έτος. Η Ημέρα Ασφάλειας προωθεί προγράμματα ασφάλειας και βοηθά στην ενημέρωση των υπερσχηματιστών για νέες εξελίξεις και στην αναθεώρηση σημαντικών πληροφοριών και διαδικασιών. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν συνήθως την πρακτική εξέταση και πρακτική των διαδικασιών ασφαλείας, τα σεμινάρια από τους επαγγελματίες και τους εμπειρογνώμονες της λειτουργίας του skydiving, τις αξιολογήσεις εξοπλισμού και πολλά άλλα. Οι περισσότερες μέρες τελειώνουν με μια κοινωνική συγκέντρωση. 
Η USPA ενθαρρύνει όλους τους αλεξιπτωτιστές όλων των επιπέδων εμπειρίας να συμμετάσχουν. Και κάθε ζώνη ρίψεων θα πρέπει να φιλοξενήσει την Ημέρα Ασφάλειας.
Για το
Διοικητικό Συμβούλιο

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
                 ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Δ.                                                 ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε.Δ.

       ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                        ΜΑΣΤΡΟΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

                       Σχης ε.α.                                                                 Αστυνομικός