Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΛΕΓΕΩΝΑΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ, 26 ΑΠΡ. 2019 Forbach, ΓΑΛΛΙΑ

Η μάχη του Καμερόνε (Camarón de Tejeda στο Μεξικό) είναι μια από τις στιγμές εκείνες της Ιστορίας που θυμούνται οι επόμενες γενεές σαν νέες Θερμοπύλες. Στις 30 Απριλίου 1863, 65 Λεγεωνάριοι αμύνθηκαν των θέσεων τους εναντίον 2000 στρατιωτών του Μεξικανικού Στρατού. Μετά από 15 ώρες κείτονται νεκροί 40 Λεγεωνάριοι και πάνω από 300 από τους αντιπάλους τους. Άλλοι 17 είναι Λεγεωνάριοι που είναι βαριά τραυματισμένοι . Στους εναπομείναντες 6 μαχητές επιτρέπεται να φροντίσουν τους συντρόφους τους , δεν τους αφαιρείται ο οπλισμός τους και τους αποδίδονται τιμές από τους αντιπάλους τους.

Η προαναφερθείσα μάχη έχει χαραχθεί στη συλλογική μνήμη του σκληροτράχηλου αυτού τμήματος  του Γαλλικού Στρατού και την ημέρα αυτή τιμούνται οι πεσόντες της Λεγεώνας και η θυσία τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάθε  μονάδα ή ένωση παλαιμάχων έχει τεφροδόχο με χώμα και  αποκαίδια από το σημείο της μάχης , η οποία κατά την διάρκεια της τελετής περιφέρεται και της αποδίδονται τιμές. Μετά την τελετή, λαμβάνει χώρα παρέλαση και κοινό γεύμα.
 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι τοπικές αρχές και μέλος της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και πάνω απο 150 άτομα, από τα  οποία  60 ήταν ενεργοί ή έφεδροι ένστολοι από Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Δανία, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και από Ελλάδα μετην ΛΕΚΑΛ Πιερίας το μέλος Αναστάσιος Φουντής. 

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν.Πιερίας, συνχαίρει το Μέλος της Αναστάσιο Φουντή.





https://katadromeispierias.blogspot.com