Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019

Τελετή Αδελφοποίησης Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Νομού Χαλκιδικής με το Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων Επαρχίας Λεμεσού.

C:\Users\user\Downloads\επιστολοχαρτο λεσχης1.jpgΑρναία, 4 Ιουνίου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τελετή Αδελφοποίησης
Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Νομού Χαλκιδικής
με το Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων Επαρχίας Λεμεσού.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, το 1ο μέρος της τελετής αδελφοποίησης μεταξύ της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Νομού Χαλκιδικής και του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων Επαρχίας Λεμεσού στο Δημοτικό Κατάστημα Αρναίας του Δήμου Αριστοτέλη, στην αίθουσα «Μητροπολίτης Σωκράτης».

Στην τελετή παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση:

 • Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αδραμερίου  κ. Θεοκλήτου,
 • Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής κ. Γιώργος Ιωάννης,
 • Ο Διοικητής της 1ης Ταξιαρχίας Κ/Δ-ΑΛ «Ελ Αλαμέιν» Ταξίαρχος κ. Γούναρης Κωνσταντίνος,
 • Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη κ. Στυλιανός Βαλιάνος,
 • Ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρναίας Επιπυραγός Αλεξανδρής Δημήτριος,
 • Ο Επίτιμος Πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων κ. Κωνσταντίνος Λυκοτραφίτης,
 • Μέλη του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων,
 • Οι Πρόεδροι των Λεσχών Καβάλας, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Καστοριάς,
 • Στρατηγοί ε.α.,
 • Παλαιοί Καταδρομείς,
 • Πλήθος μελών της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Χαλκιδικής και του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων Επαρχίας Λεμεσού,
 • Εκπρόσωποι Συλλόγων, Φορέων,  καθώς επίσης πλήθος κατοίκων της πόλης της Αρναίας.

Χαιρετισμούς απηύθηναν:
 • Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χαλκιδικής κ. Γιώργος Ιωάννης,
 • Ο Διοικητής της 1ης Ταξιαρχίας ΚΔ-ΑΛ «Ελ Αλαμέιν» Ταξίαρχος κ. Γούναρης Κωνσταντίνος,
 • Και ο Α’ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων κ. Νικόλαος Ρούσσης.


Για την προσφορά τους προς την Πατρίδα και την Ελευθερία της Κύπρου, βραβεύτηκαν από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων Επαρχίας Λεμεσού με αναμνηστικό μετάλλιο και πλακέτα οι Ήρωες πολεμιστές της Α’ Μοίρας Καταδρομών :
 • Ο Δεκανέας Παπαευσταθίου Ευστάθιος από την Βαρβάρα Χαλκιδικής,
 • Ο Καταδρομέας Πολύζος Αργύριος από τα Νέα Σίλατα Χαλκιδικής,
 • Και ο Καταδρομέας  Πατητάρας Δημήτριος από τη Γαλάτιστα Χαλκιδικής.

Στη συνέχεια αναγνώστηκε το πρωτόκολλο της Αδελφοποίησης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς των 2 Λαών, την πίστη για το ενιαίο και κοινό μέλλον του Ελληνισμού, τη συμβολή των Αδελφών Κυπρίων στον Αγώνα για την Απελευθέρωση της Μακεδονίας αλλά και τη συμβολή των Δυνάμεων Καταδρομών στον Αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού για την Ελευθερία, για τη διατήρηση και σύσφιξη των μακραίωνων Εθνικών δεσμών μεταξύ του Μητροπολιτικού και Κυπριακού Ελληνισμού. Δόθηκε υπόσχεση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή ανθρώπινη προσπάθεια για τη διατήρηση άσβεστης της ελπίδας του Λαού μας για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.

Ο Όρκος της Αδελφοποίησης υπογράφτηκε πρώτα από τους Προέδρους των Λεσχών κ. Μιχάλη Μάρκου και κ. Άγγελο Κατσάγγελο  και μετά από τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων κ. Ανδρέα Χατζηκτωρή και κ. Φώτη Κωνσταντινάκη.

Αμέσως μετά έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, λήψη φωτογραφιών και όλοι μαζί οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν  τον Εθνικό μας Ύμνο κλείνοντας τη σεμνή τελετή.
Ακολούθησε δείπνο με πλούσια εδέσματα, φαγητό και ποτό  σε ταβέρνα της Αρναίας στην οποία παρευρέθηκαν όλοι οι εκλεκτοί καλεσμένοι.

Το πρωί του Σαββάτου 1 Ιουνίου η αποστολή των Αδελφών Κυπρίων συνοδεία φίλων και μελών Λεσχών επισκέφθηκε το θεματικό άλσος των Σταγείρων. Είδαν από κοντά τα πρωτότυπα διαδραστικά όργανα που φιλοξενούνται στο άλσος. Να αναφέρουμε ότι πρόκειται για πειραματικά όργανα που λειτουργούν βάση των φυσικών νόμων οι οποίοι αναφέρονται στο έργο του Αριστοτέλη «Τα Φυσικά». Στο άλσος βρίσκεται επίσης το επιβλητικό άγαλμα του Αριστοτέλη.

Περίπου στις 11 το πρωί έγινε η αναχώρηση με πλοιάριο από το λιμάνι της Ουρανούπολης και η ξενάγηση στις μονές που βρίσκονται στην δυτική πλευρά του Αγίου Όρους. Θαυμάσαμε την αρχιτεκτονική των μονών, το φυσικό κάλλος της περιοχής και το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας ενώ ψηλά δέσποζε η συννεφιασμένη κορυφή του όρους Άθως.  Στην επιστροφή προς το λιμάνι της Ουρανούπολης και έξω από τη μονή Ξενοφώντος μοναχοί έφεραν επάνω στο πλοιάριο για να προσκυνήσουμε, Οστά Αγίων και Μοναχών που ασκήτευσαν στο Άγιο Όρος. Ακολούθησε γεύμα σε παραθαλάσσια ταβέρνα της Ουρανούπολης.

Στην επιστροφή προς την Αρναία έγινε στάση στο πνευματικό κέντρο της Ιερισσού του Δήμου Αριστοτέλη όπου παρουσιάστηκε 3D ταινία για την ιστορία του Άγιου τόπου ενώ παράλληλα ξεναγηθήκαμε και στην έκθεση ζωγραφικής 54 έργων του Μάκη Βαρλάμη με θέμα τις Μονές του Αγίου Όρους.

Το πρωί της Κυριακής 2 Ιουνίου έγινε εκκλησιασμός των φιλοξενουμένων Αδελφών Κυπρίων και μελών μας στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας και μετά προσφέρθηκε καφές σε όλους.

Τα Αδέλφια μας μετέβηκαν οδικώς για τη Θεσσαλονίκη  ενώ αναχώρησαν για τη Λεμεσό την Δευτέρα 3 Ιουνίου.

Μέγας χορηγός τόσο της τελετής Αδελφοποίησης αλλά και ολόκληρου του 4ήμερου της επίσκεψης των Αδελφών Κυπρίων στην Αρναία, έγινε με πολύ αγάπη ο Βουλευτής Ν. Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεώργιος Βαγιωνάς και ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής κ. Γιώργος Ιωάννης. Τους ευχαριστούμε θερμά για την οικονομική βοήθεια που μας προσέφεραν συμβάλλοντας στην επιτυχία των εκδηλώσεων και της φιλοξενίας. Χωρίς την αμέριστη βοήθειά τους δεν θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της Αδελφοποίησης.

Αδέλφια μας, σας ευχαριστούμε θερμά για τις όμορφες, μοναδικές και γεμάτες συγκίνηση στιγμές που μας προσφέρατε. Ο αποχωρισμός ποτέ δεν είναι εύκολος, ήδη όμως ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την επόμενή μας συνάντηση.

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ !!!!


Ο Πρόεδρος
της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων
Νομού ΧαλκιδικήςΆγγελος Ι. Κατσάγγελος

6946544234