Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Διδυμοποίηση Σ.Ε.Κ.Ε. Λεμεσού με Λ.Ε.Δ. Ν. Χαλκιδικής 1ο μέρος


Από την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων επισκέφθηκε την Κύπρο στα πλαίσια του 2ου μέρους της διδυμοποίησης του Σ.Ε.Κ.Ε. Λεμεσού με την Λ.Ε.Δ. Ν. Χαλκιδικής, αποδεχόμενοι την πρόσκληση που μας απεύθηναν  οι Πρόεδροι των Συλλόγων.
Συναντήσαμε τον Πανιερώτατο Μητροπλίτη Πάφου κ.κ. Γεώργιο στο χωριό Άλασσα, ενώ επισκεφθήκαμε και την Κοινότητα Κορφή (πατρίδα του Ήρωα Καταδρομέα Χριστάκη Μηνά) φιλοξενούμενοι του Αντιπροέδρου του Σ.Ε.Κ.Ε. Λεμεσού και Προέδρου της Κοινότητας Αδελφού Ανδρέα Περικλέους.

Ο Έπαρχος (Νομάρχης) Λεμεσού μας υποδέχθηκε στο γραφείο του όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας καθώς επίσης και η προκλητικότητα των Τούρκων με την εισβολή τους στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Το βράδυ της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε στο ELIAS KANIKAS HOTEL η διδυμοποίηση των δύο Συλλόγων, αναγνώσθηκε και υπογράφηκε ο Όρκος, έγινε ανταλλαγή ενθυμίων. Ακολούθησε δείπνο, προσφορά του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.
Το πρωινό του Σαββάτου τελέσθηκε τρισάγιο στο μνημείο του Λοχία Καταδρομέα της 32ΜΚ Ευμένιου Παναγιώτου στο ύψωμα 124, έξω από το χωριό Κοφίνου. Το μνημείο του Ήρωα ανεγέρθηκε με τη συνδρομή του Σ.Ε.Κ.Ε. Λεμεσού.
Αμέσως μετά επισκεφθήκαμε τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στη Λευκωσία. Μας δώθηκε η ευκαιρία να δούμε από κοντά το αεροσκάφος NOREATLAS, όμοιο με εκείνο που καταρρίφθηκε από φίλια πυρά στις 22 Ιουλίου 1974. Στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρος της Λ.Ε.Δ. Ν. Χαλκιδική κ. Άγγελος Κατσάγγελος.