Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Συνταγματάρχης (ΜΧ) Κούρλιος Κωνσταντίνος



Με τιμές Ήρωα, σε κλίμα συγκινησιακά φορτισμένο, με την παρουσία της Πολιτειακής και Στρατιωτικής Ηγεσίας, συγγενών, φίλων, κατοίκων της κοινότητας Άνω Μητρουσίου και Εφεδροπολεμιστικών Συλλόγων, πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία των οστών του Σερραίου Ήρωα Συνταγματάρχη (ΜΧ) Κούρλιου Κωνσταντίνου.
Για την ιστορία να αναφέρω ότι ο Ήρωας Συνταγματάρχης σκοτώθηκε από Τουρκικά πυρά την 16η Αυγούστου 1974, πλησίον του Στρατοπέδου της ΕΛ.ΔΥ.Κ. υπερασπιζόμενος, την Τιμή, την Υπόληψη και την Αξιοπρέπεια του Ελληνικού Έθνους.

Παλλήκαρος, Αγέρωχος, Ατρόμητος, Λεβέντης, τίμησε την στολή του Έλληνα Αξιωματικού. Δεν δείλιασε, δεν τράπηκε σε φυγή, δεν φοβήθηκε και έμεινε εκεί για πάντα μαζί με τον Λοχαγό του Σταυριανάκο Σωτήριο και άλλα 104 Ελληνόπουλα.....
Το όνομά του γράφτηκε με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας. Η οικογένειά του, αισθάνεται υπερηφάνεια για την θυσία του συζύγου, πατέρα και παππού.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Σερρών "Ανχης Γ. Κατσάνης" έδωσαν το παρών στην τελετή αποτίοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στον  Ήρωα Συνταγματάρχη. Δεν ξεχνάμε κανέναν, η θυσία τους δεν πήγε χαμένη και η υπόσχεση που δίνουμε είναι ότι αν και όποτε παραστεί ανάγκη είμαστε άπαντες παρόντες για την Πατρίδα. 

Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ !!!