Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Άσκηση Εφέδρων ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ-2024 στις Σέρρες-Αντίδοτο στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο (Βίντεο)

Η άσκηση της ΛΕΦΕΔ που έληξε σήμερα στις Σέρρες, είναι η απάντηση στις θρασύδειλες προκλήσεις των Τούρκων που πιστεύουν ότι στην Ελλάδα φοβόμαστε …Τους λέμε απλά δεν μασάμε και είμαστε έτοιμοι για όλα.
Την περίοδο 5-7 Απριλίου 2024 υλοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή Καστανούσσας Σερρών άσκηση Εφέδρων.


Περίπου 406 Έλληνες έφεδροι από κάθε γωνιά του Ελληνισμού, ασκήθηκαν επί 3ήμερο και είναι ένα σκαλί πιο έτοιμοι σήμερα, να εκτελέσουν το καθήκον τους όταν το Έθνος το χρειαστεί.

Περίπου 406 Έλληνες έφεδροι από κάθε γωνιά του Ελληνισμού, ασκήθηκαν επί 3ήμερο και είναι ένα σκαλί πιο έτοιμοι σήμερα, να εκτελέσουν το καθήκον τους όταν το Έθνος το χρειαστεί.
Στην άσκηση συμμετείχαν ομάδες που αποτελούνταν από οκτώ άνδρες (ομάδα πεζικού), ενώ αναφέρεται ότι η εκδήλωση αυτή αφορά όλους τους υπεύθυνους Έλληνες πολίτες, που μπορούν να συμμετάσχουν σε τέτοιου τύπου εκδηλώσεις.

Τα σενάρια ήταν αρκετά και αφορούσαν αποστολές και ενέργειες ομάδος πεζικού σε περίπολα αναγνωρίσεων και μάχης καθώς και καταγραφή και αναφορά δραστηριοτήτων-κινήσεων του εχθρού επί της κεντρικής οδικής αρτηρίας (ΚΟΑ).

Στην περιοχή ο εχθρός είχε συνεχή παρουσία με οχήματα,περίπολα μάχης και γενικά μέτρα εγγύς και μεμακρυσμένης ασφάλειας ελέγχου της οδού.

Αξιολογήθηκαν όλες οι πληροφορίες που μετέδιδαν, τα περίπολα έλαβαν διαταγή συνένωσης και προσβολής σταθμού διοικήσεως του εχθρού που βρίσκονταν στην περιοχή.

Εκτελέστηκαν και άλλες αποστολές από τους συμμετέχοντες.

Η όλη άσκηση εκτελέστηκε στην ευρύτερη περιοχή Καστανούσσας Σερρών.
“Πιστεύουμε ακράδαντα στην Πολιτική και Στρατιωτική έννοια του Πολίτη – Οπλίτη.

Η προσπάθεια είναι και πρέπει να είναι διαρκής επ’ ωφελεία πάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και την άμυνας της Χώρας”αναφέρει η ιστοσελίδα των Εφέδρων.

Οι Έλληνες Έφεδροι προετοιμάζονται στα πλαίσια εκπαιδεύσεως υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Η δραστηριότητες της ΛΕΦΕΔ, ευρίσκονται υπό την εποπτεία του υπουργείου Άμυνας.
Οι Έφεδροι των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, είναι απαραίτητο συστατικό του στρατού, και συμμετέχουν σε πολλές διακλαδικές στρατιωτικές ασκήσεις, τύπου Παρμενίων εδώ και πολλά πολλά χρόνια.

Η Στρατιωτική Εφεδρεία της Ελληνικής Άμυνας, είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στο δυναμικό της χώρας εν καιρώ πολέμου. Το προσωπικό είναι αρκετά περισσότερο από τον Ενεργό Στρατό. Πρώτη αναφορά του θεσμού έγινε τον 19ο αιώνα σε Βασιλικό Διάταγμα δημιουργώντας το πρώτο σχολείο για Έφεδρους Αξιωματικούς στην πόλη της Αθήνας.

Το σύστημα Εφεδρείας λειτουργεί στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες με περισσότερη σημασία, παρέχοντας σύγχρονη ατομική τακτική εκπαίδευση, τόσο σε εκπαίδευση Πεζικού, όσο και στην ειδικότητα του Όπλου που τους δόθηκε, όταν ήταν εν ενεργεία.

https://www.pentapostagma.gr/