Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ


ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών που αριθμεί σήμερα χίλια και πλέον μέλη, από την ίδρυσή της το 1939 προασπίζεται και διακηρύσσει την ελληνικότητα της Μακεδονίας και τα συμφέροντα του Μακεδονικού Ελληνισμού, με βάση τις επιστήμες, τα γράμματα και τις Τέχνες.
Δηλώσαμε με κατηγορηματικό και σαφή τρόπο την αντίθεσή μας στα συμφωνηθέντα των Πρεσπών, με Ψηφίσματα, με αποτιμήσεις της Συμφωνίας και συναφή κείμενα γραμμένα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, τα οποία αποστείλαμε στην ημεδαπή και τον Ελληνισμό της διασποράς. Τη σχετική έκδοση αποστείλαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε όλους εσάς, σε όλον τον πολιτικό κόσμο, στην Εκκλησία, στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις προξενικές αρχές, στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, σε επιστημονικούς και πολιτισμικούς φορείς και οργανώσεις και, βεβαίως, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών δηλώνει προς εσάς την απαίτηση των μελών της να εναντιωθείτε με την ψήφο σας στην Συμφωνία.
Την ώρα αυτή τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα προς εσάς, τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που πρόκειται να λάβετε την κρίσιμη ιστορική απόφαση.
Επιβάλλεται να μην επικυρώσετε την Συμφωνία των Πρεσπών, η σημασία της οποίας καθιστά αναγκαία την αναβολή της, προκειμένου να τεθεί αυτή υπό την κρίση του Ελληνικού Λαού σε δημοψήφισμα.

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
σε λίγες ώρες θα λάβετε καθοριστικές αποφάσεις για τη Μακεδονία μας. Η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού αντιτίθεται στην Συμφωνία των Πρεσπών διότι δεν εξυπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα και τα εθνικά μας δίκαια.
Οι στιγμές είναι κρισιμότατες και η ευθύνη της ψήφου Σας βαρύτατη! Μη διαψεύσετε τις προσδοκίες του Ελληνικού Λαού και τις θυσίες και τους Αγώνες των προγόνων μας!

Με τιμή
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος: Βασίλειος Ν. Πάππας
Ο Γεν. Γραμματεύς: Κωνσταντίνος Π. Χρήστου