Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Eτήσιο μνημόσυνο των πεσόντων Καταδρομέων στους Ιερούς του Έθνους μας αγώνες.


Χθες,  9 Ιουνίου 2019, έγιναν δυο σημαντικά για εμάς γεγονότα και δυο οδοιπορικά με συγκινητικές αναφορές και καταθέσεις τιμής και μνήμης, για τους ήρωες, που αθάνατοι στο πάνθεον της Ελληνικής ιστορίας, θα παραδειγματίζουν με την θυσία τους, όλες τις επερχόμενες γενεές!
Πρώτα στην Αγ. Μαρίνα, στο γραφικό εκκλησάκι στα στενά της Ρεντίνας, έγινε από την ΠΟΕΔ, με πλήθος μελών και φίλων όπως κάθε χρόνο, το μνημόσυνο του τελευταίου Βυζαντινού αυτοκράτορα της Βασιλεύουσας, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, που έπεσε ένδοξα, μαχόμενος με περισσή ανδρεία, ενάντια στους Τούρκους. 

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, η εμπνευσμένη ομιλία του προέδρου της ΠΟΕΔ, κ. Γεωργάκη Δημητρίου, Συντ/ρχη ε.α, σκόρπισε ρίγη εθνικής συγκινήσεως, στο πολυπληθές εκκλησίασμα και στους εκπροσώπους Λεσχών και φίλων, από την Ελλάδα και την Κύπρο, που για μια ακόμη χρονιά, παρακολούθησαν την τελετή.
Στην συνέχεια όλοι οι παριστάμενοι, μετέβησαν στο στρατόπεδο Αντιστρατήγου Γ. Κατσάνη, στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης, όπου τελέσθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κ. Ιωάννη, το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων Καταδρομέων στους Ιερούς του Έθνους μας αγώνες.
Παρόντες ήταν ο Διοικητής της Α' Στρατιάς, Αντιστράτηγος Φλώρος Κωνσταντίνος, ο Διοικητής της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ Ταξίαρχος κ. Γούναρης Κωνσταντίνος, ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κ. Σπύρος Μιλτιάδης, Διοικητές Σχηματισμών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί των Καταδρομών, Συγγενείς και φίλοι των πεσόντων Καταδρομέων, Μέλη Λεσχών της Π.Ο.Ε.Δ. και Εφεδρο πολεμικών Οργανώσεων. όπου με τις σημαίες και τα λάβαρά τους, παρακολούθησαν την επιμνημόσυνη τελετή που γίνεται κάθε χρόνο, στην μνήμη των πεσόντων Καταδρομέων, στους αγώνες του Έθνους.
Αθάνατη η μνήμη των 89 πεσόντων Αξιωματικών και των 595 Καταδρομέων του Ιερού Λόχου, της Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ Μοίρας Καταδρομών, του 480 Τ/ΔΒ, του Κ.Ε.Μ.Κ., και της Α', 31, 32, 33, 34 Μοίρας Καταδρομών στην Κύπρο. Κυρηναϊκή, θάλασσα Αιγαίο, Ρούμελη, Γράμμο, Βίτσι, Σινιάτσικο, Εύβοια, Σούλι, Όλυμπος, Μουργκάνα, Βέρμιο είναι μερικοί από τους τόπους θυσίας των Καταδρομέων που δεν δίστασαν να θυσιάσουν τη ζωή τους για την Ελευθερία της Πατρίδας μας.
Τιμούμε τους νεκρούς μας και δεν θα διστάσουμε να συν τρίψουμε οποιοδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας.
Τιμή και δόξα στους ένδοξους ήρωες μας, που έδωσαν την ζωή τους για την πίστη του Χριστού την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία.
Ακολουθεί ένα φωτογραφικό οδοιπορικό και από τις δύο εκδηλώσεις: