Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ 2019ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
         ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Σχη Δημήτρη Γεωργάκη και πολυπληθούς αντιπροσωπείας καταδρομέων από όλες τις Λέσχες της Ελλάδος, φίλων και συγγενών των πεσόντων καταδρομέωνπραγματοποίησε  το υπέρτατο  χρέος της, να  αποτίσει  φόρο τιμής στους ήρωες  πεσόντες καταδρομείς στο Τρίστρατο της Κρυσταλλοπηγής στην Καστοριά, όπου το μνημείο πεσόντων καταδρομέων, με επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και επίκαιρη ομιλία.

Στη φετινή  ομιλία του ο Πρόεδρος αντί ομιλίας, ανέγνωσε την επιστολή του τέως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Χρήστου Σαρτζετάκη ο οποίος είχε αποστείλει στις εφεδροπολεμικές οργανώσεις της Φλώρινας το 2005 για τα 56 χρόνια από τη λήξη του εμφυλίου πολέμου στις 30  Αυγούστου του 1949.
       
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Σχης ε.α. Δημήτρης Γεωργάκης αφού καλωσόρισε όλους για την παρουσία τους στο χώρο του μνημείου είπε:

Σήμερα συμπληρώνονται 70 χρόνια από την νίκη του Ελληνικού Στρατού τον Αύγουστο του 1949.

Βρισκόμαστε σ΄ένα ιστορικό χώρο,τιμής, εθνικής μνήμης και περισυλλογής.

Ας υποκλιθούμε ευλαβικά, μπροστά στο σεπτό αυτό μνημείο,στην τιμημένη σημαία μας και στις ψυχές των αθάνατων νεκρών μας,

Σ΄αυτούς που δεν πρόλαβαν να γευτούν τις χαρές της ζωής, επειδή έφυγαν ακριβώς σ’ αυτήν τη γλυκιά, την τρυφερή, την ανεπανάληπτη ηλικία , όπου ανθίζουν τα νιάτα και καλπάζουν τα όνειρα
Σ΄αυτούς που έδωσαν στην αγαπημένη τους το πικρό φιλί του αποχαιρετισμού και δεν αξιώθηκαν ποτέ να πάρουν πίσω, το γλυκό φιλί της αντάμωσης, του νόστου, της επιστροφής, γιατί η μοίρα όρισε διαφορετικά, να μείνουν εσαεί εδώ να φυλάνε Θερμοπύλες.
Γιατί και αυτοί που έπεσαν, και αυτοί που συνέχισαν τον αγώνα, πίστευαν βαθιά μέσα τους στον Θεό και στην Ελλάδα, πίστευαν ότι η Ελλάδα είναι αιώνια, πίστευαν ότι η Ελλάδα «ποτέ δεν πεθαίνει», πίστευαν ότι, κι αν ήταν να πεθάνουν για τη Ελλάδα.
« Θεία είναι η δάφνη. Μια φορά κανείς πεθαίνει!»

Εκείνους, ζώντες και τεθνεώτες, που ανηφόρησαν τον Γολγοθά στα φοβερά βουνά του Βιτσίου και του Γράμμου,
Για όλους εκείνους, τους οποίους η ιστορία δικαίωσε πανηγυρικά, να εκφράσω το πικρό τους παράπονο, για τη διακριτική αλλά και ουσιαστική απουσία της πολιτείας, από τις επετείους της θυσίας τους.
Αν και η ιστορία έχει καταγράψει επακριβώς τα γεγονότα εκείνης της περιόδου και έχει αποδώσει τα του καίσαρος τω Καίσαρι, δεν παραχαράσσεται ούτε διαγράφεται.

Δεν έχει και τόση σημασία εάν η επίσημη πολιτεία δεν εκπληρώνει το υπέρτατο χρέος της προς αυτούς, ίσως κάποτε επανέλθει. Διότι οι μεν πεσόντες θα συνεχίσουν αναπαυόμενοι εν ειρήνη τον αιώνιον ύπνο τους χάριν της Ελλάδος, οι δε ελάχιστοι επιζώντες, αλλά και οι συγγενείς των νεκρών να είναι υπερήφανοι για τους άθλους των.

 Αρκεί γι όλους τους νεκρούς μας, ότι  τους στέφει εσαεί ετυμηγορία τής αδέκαστης Ιστορίας και  η αναγνώριση και ευγνωμοσύνη όλων των συνειδητών Ελλήνων, όπου της γης.-

Η ΠΟΕΔ   δεν τους ξέχασε και δεν θα ξεχάσει ποτέ, αυτούς που με τη θυσία τους μας έδωσαν ελεύθερη την πατρίδα μας και τους τιμούμε όπως μόνο οι Καταδρομείς γνωρίζουν!!!


Ο
Πρόεδρος


Γεωργάκης Δημήτριος
Συνταγματάρχης ε.α