Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Διδυμοποίηση Σ.Ε.Κ.Ε. Λεμεσού με Λ.Ε.Δ. Ν. Χαλκιδικής 3ο μέρος



Το τελευταίο βράδυ της διαμονής μας είχαμε το αποχαιρετιστήριο δείπνο από το Σ.Ε.Κ.Ε. Λεμεσού (οργανωμένο και πλούσιο όπως πάντα) σε ταβέρνα της πόλης. Ακολούθησε γλέντι με ποτό και Ελληνική μουσική μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Στο τέλος, με δάκρυα στα μάτια και με βαριά καρδιά αποχαιρετήσαμε τους φίλους μας, τα ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ.

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου επισκεφθήκαμε την κοινότητα Πάχνας. Ιδιαίτερη Πατρίδα του Ήρωα Καταδρομέα Ευμένιου Παναγιώτου αλλά και ακόμη 4 Αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α. Στο μνημείο που βρίσκεται δίπλα στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου κατατέθηκε στεφάνι και όλοι μαζί ψάλαμε τον Εθνικό μας Ύμνο αποτίοντας φόρο Τιμής στα Ελληνόπουλα. 


Αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Αδελφού Καταδρομέα Κοινοτάρχη Πάχνας Ανδρέα Σάββα επισκεφτήκαμε το γραφείο των Εφέδρων Καταδρομέων Επαρχίας Λεμεσού παράστημα Πάχνας και Κρασοχωρίων όπως μας παρατέθηκε παραδοσιακό πρωινό με καλό κρασί της περιοχής και ζηβανία. Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. 

Αδελφέ Ανδρέα Σάββα σε ευχαριστούμε για την πρόσκληση και την άψογη φιλοξενία. Πριν την αναχώρησή μας από την κοινότητα Πάχνας επισκεφτήκαμε το Οινοποιείο MONOLITHOS. Μας υποδέχτηκε ο ιδιοκτήτης του και μας εξήγησε πως παράγεται και πως φυλάγεται σήμερα το κρασί σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.
Καθ οδόν προς την Πάφο, σταματήσαμε στο μνημείο του Αρχηγού της Ε.Φ. Ευάγγελου Φλωράκη, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με τα υπόλοιπα 4 μέλη του πληρώματος όταν έπεσε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν  το πρωινό της 10ης Ιουλίου 2002. 

Αργά το μεσημέρι επισκεφτήκαμε το σπίτι του Γιώργου και της Λούλας Γεωργίου. Ο Αδελφός μας είναι ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Κ.Ε. Πάφου. Μαζί με τη σύζυγό του, άνοιξαν το φιλόξενο σπιτικό τους και μας υποδέχτηκαν εγκάρδια και χαμογελαστοί. Τους ευχαριστούμε για την φιλοξενία αλλά και για το σπιτικό πλούσιο γεύμα που απλόχερα μας προσέφεραν. Το φαγητό δια χειρός κυρίας Λούλας Γεωργίου.

Περίπου στις 5 το απόγευμα και ενώ το σκοτάδι έπεφτε σιγά σιγά επισκεφτήκαμε το Μνημείο Καταδρομέων που έστησε ο Σ.Ε.Κ.Ε. Πάφου. Να σημειώσουμε ότι το Μνημείο βρίσκεται μέσα σε αλσύλλιο από 192 δέντρα, τόσοι είναι οι νεκροί και αγνοούμενοι Καταδρομείς που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία της Κύπρου μας. 
Η Αναχώρησή μας έγινε περίπου στις 9.00 μμ για την Θεσσαλονίκη και την Μια και Ελληνική Μακεδονία!!!!!