Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018



                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Δ.


ΕΚΔΗΛΩΣEΙΣ   ΚΡΥΣΤΑΛΟΠΗΓΗΣ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
Commandos,
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος  θα πραγματοποιήσουμε το χρέος μας.            
Θα αποτίσουμε φόρο τιμής στους πεσόντες καταδρομείς κατά τον συμμοριτοπόλεμο του 1946-1949 στο μνημείο της Κρυσταλλοπηγής, με επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και  ομιλία.
Η κίνησή μας στην περιοχή Κρυσταλλοπηγής  θα πραγματοποιηθεί την  25η Αυγούστου 2018 με λεωφορείο, που θα μισθώσει η Π.Ο.Ε.Δ.  
Το δρομολόγιο είναι: Θεσσαλονίκη –  Κρυσταλλοπηγή και αντίστροφα.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 25 Αυγούστου 2018
08:00: Αναχώρηση Λεωφορείου, απέναντι  από την πύλη του Γ’ ΣΣ.
Δυνατότητα παραλαβής μελών μας που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις αλλά αδυνατούν να μετακινηθούν, από σημεία της διαδρομής του λεωφορείου και έπειτα από συνεννόηση με τον Ταμία της Π.Ο.Ε.Δ. κ. Κυραλέο Μιλτιάδη (κιν: 6977709495).
Πιθανότατα μία στάση πριν την Κρυσταλλοπηγή για καφέ.
12:00-13:00: Άφιξη στην Κρυσταλλοπηγή – Επιμνημόσυνη δέηση – Κατάθεση στεφάνων – Ομιλία. Ο ομιλητής που θα εκφωνήσει τον επίσημο χαιρετισμό της Π.Ο.Ε.Δ. θα ορισθεί τις επόμενες ημέρες.
13:30: Αμέσως μετά συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Δ επί του λεωφορείου (ενώ θα κινείται από το μνημείο της Κρυσταλλοπηγής προς το Απόσκεπο Καστοριάς).
Θα ακολουθήσει γεύμα σε Ταβέρνα στο Απόσκεπο Καστοριάς και το κόστος θα βαρύνει τον καθένα μας ξεχωριστά, ανέρχεται περίπου στα 8€/άτομο.
Μετά το γεύμα,  αναχώρηση του Λεωφορείου  για Θεσσαλονίκη  και επιστροφή στους τόπους προορισμού μας.
Ιδιαίτερες οδηγίες:
Η ΠΟΕΔ θα έχει τη σημαία της και ένα καταδρομικό λάβαρο.
Το στεφάνι της ΠΟΕΔ θα αγοραστεί και μεταφερθεί  με μέριμνα του ταμία κ. Κυραλέου Μιλτιάδη από τη Θεσσαλονίκη.
Στο μνημόσυνο της Κρυσταλλοπηγής παρακαλούνται οι Λέσχες, που θα εκπροσωπηθούν, να καταθέσουν στεφάνι και να φέρουν το λάβαρό τους. Όσες επιθυμούν και αποφασίσουν να εκπροσωπηθούν,  μπορούν,  να παραγγείλουν  στεφάνι μέσω της ΛΕΔ Ν. Φλώρινας ( κ. Μούλελη Ηλία  με τηλ: 6936717398) Εννοείται θα χρεωθούν την αξία του στεφανιού ή μπορούν να φέρουν δικό τους.
Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν με το λεωφορείο  και να γευματίσουν το μεσημέρι  να το δηλώσουν στον Ταμία  της ΠΟΕΔ κ. Κυραλέο Μιλτιάδη (κιν:6977709495 )  μέχρι 23 Αυγούστου 2018 (Πέμπτη).
Η ΛΕΔ Ν. Φλώρινας να επιμεληθεί της καθαριότητας και ευταξίας του μνημείου, να ορίσει Τελετάρχη, να τοποθετήσει Σημαίες και να φροντίσει για τον ιερέα. Επίσης να ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την ασφάλεια του χώρου.
Σε όλες τις εκδηλώσεις συνιστάται η περιβολή UEP.
Καλούνται οι Λέσχες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις με όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη τους έτσι ώστε να έχουμε δυναμική παρουσία.

                                                      Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                         Ο Πρόεδρος
                         της Π.Ο.Ε.Δ.
                               Ο Γεν. Γραμματέας
                                    της Π.Ο.Ε.Δ.
            Γεωργάκης Δημήτριος
                      Σχης ε.α.
                     Mελαχροινός Κων/νος
                  Στέλ. Επιχειρήσεων