Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠ.ΕΘ.Α.



      
Κατόπιν ενεργειών του επιτίμου μέλους της Π.Ο.Ε.Δ., κ. Παναγιώτη Καρδαρά (πολιτευτή των ΑΝ.ΕΛ.), έγινε με μεγάλη επιτυχία στην Λ.Α.Φ.Θ., συνάντηση του Υπουργού ΥΠ.ΕΘ.Α. και αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων, υπό τον πρόεδρό της, Συνταγματάρχη ε.α.  Γεωργάκη Δημήτριο.

 Ο Υπουργός κ. Παναγιώτης Καμμένος, άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των εφέδρων καταδρομέων που δεν ήταν άλλα, παρά πως θα υπάρχει καλύτερη συνεργασία με το υπουργείο, σε θέματα εφεδρείας και εθελοντισμού.


Συζητήθηκε η  καλύτερη οργάνωση και εξοπλισμός,  των τμημάτων  ΕΔΟΠΑ, που βοηθούν στη  δασοπυρόσβεση  και προληπτική παρατήρηση δασοπροστασίας, στους σεισμούς, στα χιόνια, στις  πλημμύρες και  συνδράμουν  στην πολιτική προστασία για την  διάσωση εγκλωβισμένων ατόμων.

Παράλληλα,  ο κ. Υπουργός πρότεινε την ανάληψη καθηκόντων εθνοφρουράς από μέλη των Λεσχών και την επάνδρωση φυλακίων σε παραμεθόριες περιοχές.

Επίσης πρότεινε την ίδρυση τμημάτων συντηρητικής  εκπαίδευσης διαφόρων δεξιοτήτων, όπως πρώτων βοηθειών,  Θαλάσσιας διάσωσης, καταδύσεων, στίβου αγωνιστικού προσανατολισμού και σκοποβολής, ώστε να γίνεται ουσιαστική  προετοιμασία  των εφέδρων, σε αντικείμενα απολύτως απαραίτητα, για τις  αποστολές που εθελοντικά προσφέρουν στην  κοινωνία μας, πιστοί στο καταδρομικό πνεύμα.

 Ευχαριστούμε τον κύριο Υπουργό για την απόλυτη κατανόηση και τις προτάσεις του, στην αξιοποίηση των εφέδρων καταδρομέων, που πάντα επιθυμούν να προσφέρουν στην Πατρίδα.

Ευχαριστούμε επίσης το μέλος μας  κ. Παναγιώτη Καρδαρά, που βοηθά την ΠΟΕΔ και την ΛΕΚ Θεσσαλονίκης και υποστηρίζει όλες τις εκδηλώσεις μας. 

Ορισμένες φωτο, από την συνάντηση: