Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων – Τα μηνύματα της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας (video)




Hμέρα των Eνοπλων Δυναμεων γιορτάστηκε, με σειρά εορταστικών εκδηλώσεων σε όλη την επικράτεια. Στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κατέθεσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπουλου, αναφέροντας ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις μας αποτελούν τον εγγυητή της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της ασφάλειας των συνόρων μας, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «ευκαιρία εθνικής συσπείρωσης και αυτοπεποίθησης».

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, υποδέχθηκε  στο Κοινοβούλιο, για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τους εκπροσώπους των κομμάτων, τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τον εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος και τον εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη Αττικής.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συμμετείχε στη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις, με το άρτιο επίπεδο εκπαίδευσης, ετοιμότητας και πατριωτικού ήθους που τις χαρακτηρίζει, αποτελούν τον εγγυητή της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της ασφάλειας των συνόρων μας. Τιμάμε όσους, στην ιστορική διαδρομή του έθνους, δεν υπέκυψαν, όσο ισχυρός κι αν ήταν ο εχθρός, και θυσίασαν και τη ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Έχουν για πάντα την ευγνωμοσύνη μας. Χρόνια πολλά!», δήλωσε η κ. Σακελλαροπούλου.
Στα χρώματα της ελληνικής σημαίας το ΓΕΕΘΑ



Στο πλαίσιο των εορτασμών της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων προβλήθηκε η Ελληνική Σημαία στο φωταγωγημένο κτήριο του ΓΕΕΘΑ μέσω 3D projection mapping. Το βράδυ της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου 2022 (19:30) πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά εορταστική εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» η οποία μεταδόθηκε διαδικτυακά από την ΕΡΤ μέσω της ιστοσελίδας ertnews.gr



To μήνυμα του αρχηγού ΓΕΝ για την 21η Νοεμβρίου

Ανάρτηση για την  ημέρα που εορτάζονται τα εισόδια της Θεοτόκου και η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων έκανε στο twitter και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), Κωνσταντίνος Φλώρος.

Το μήνυμα του Τομέα Άμυνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο Τομέας Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο Τομεάρχης Θοδωρής Δρίτσας, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Γιώργος Τσίπρας και όλα τα μέλη του με ανακοίνωσή τους χαιρέτισαν το σημερινό εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων. Αναλυτικα το μήνυμα ανέφερε:

«Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στις γυναίκες και τους άντρες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι με αυταπάρνηση και υψηλό επίπεδο μαχητικότητας και επαγγελματισμού, δίνουν αδιάλειπτα το παρόν στην υπεράσπιση της χώρας και στην εμπέδωση του αισθήματος ειρήνης και ασφάλειας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.

Με περηφάνια χαιρετίζουμε τις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, τιμούμε την αφοσίωσή τους στα μεγάλα ιδανικά της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας και στεκόμαστε με σεβασμό στις ταυτόχρονες σημαντικές κοινωνικές τους δράσεις, αποδεικνύοντας πόσο κοντά είναι στον συνάνθρωπο και τις ανάγκες του.

Οφείλουμε συνεχώς να υπογραμμίζουμε την ανάγκη η Πολιτεία να στέκεται δίπλα στα στελέχη των Ε.Δ. και να μεριμνά για την ποιότητα της ζωής των ίδιων και των οικογενειών τους. Μόνο τότε η οφειλόμενη και αποδιδόμενη τιμή, για όσους είναι στην πρώτη γραμμή αλλά και για όσους έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, θα έχει πραγματικό νόημα και αντίκρισμα.

Τέλος, στις σημερινές εκδηλώσεις εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, αναγνωρίζοντας και τιμώντας την προσφορά τους στη χώρα και την κοινωνία μας, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, εκπροσωπήθηκε από τον Τομεάρχη Άμυνας Θοδωρή Δρίτσα και τον πρώην Αν. Υπουργό Εθνικής Άμυνας και υπεύθυνο από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για θέματα Άμυνας, Πάνο Ρήγα. Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους!»
Eορταστικές εκδηλωσεις σε όλη τη χώρα

Επιπλέον και σε όλη την επικράτεια έχουν προγραμματιστεί από το ΓΕΕΘΑ και θα πραγματοποιήθηκαν οι εξής εκδηλώσεις:Γενικός Σημαιοστολισμός των Μονάδων, Στρατιωτικών Καταστημάτων και Πολεμικών Πλοίων, από την 08:00 μέχρι και την δύση του ηλίου.
Εκθέσεις οπλικών συστημάτων στις έδρες των Σχηματισμών – Συγκροτημάτων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό καθώς και πρόσκληση σχολείων για παρακολούθηση των δραστηριοτήτων.
Επισκέψεις κοινού στην Φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ στον Ναύσταθμο Κρήτης από 10:00 έως 17:00.
Οργάνωση επετειακών – μουσικών δράσεων σε επίπεδο Σχηματισμών.
Φωταγώγηση των Μονάδων, Στρατιωτικών Καταστημάτων και Πολεμικών Πλοίων κατά τις βραδινές ώρες.