Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Καταληκτήρια Τελετή 31ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Αλεξιπτωτιστών, ΛΑΦ Θεσσαλονίκης




Η τελετή με την οποία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο, πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης. Επίσης να ευχαριστήσουμε τους Α/ΓΕΕΘΑ και ΑΑ/ΓΕΣ και τον Δκτη Γ’ ΣΣ Αντγο Καπραβέλο Πάρι για την φιλοξενία και την παροχή όλων των διευκολύνσεων. 
 Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Δ. σε μια εμπνευσμένη ομιλία, ευχαρίστησε τους Συνέδρους για την άριστη συνεργασία που είχε μαζί τους, συνόψισε τα αποτελέσματα του Συνεδρίου και ανανέωσε το ραντεβού των Συνέδρων για τον επόμενο χρόνο.

 Επίσημος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο ομότιμος καθηγητής της Νεοελληνικής Ιστορίας του ΑΠΘ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, έφεδρος Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων και αλεξιπτωτιστής κ. Αθανάσιος Καραθανάσης, με θέμα: "Ο Ευρωπαϊκός Φιλελληνισμός και ο Αγώνας των Ελλήνων", ο οποίος υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς φιλίας και κοινές αξίες και αρχές των λαών της Ευρώπης σαν συνέχεια του φιλελληνισμού που αναπτύχθηκε στην Ελληνική Επανάσταση του 1821. Στο πέρας της τελετής ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Δ. Σχης ε.α. Γεωργάκης Δημήτριος παρέδωσε την εκτελεστική προεδρία και την επίσημη σημαία της Ένωσης Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών (UEP) στον παραλαμβάνοντα Στρατηγό ε.α. Χανς Βέρνερ Φριτζ, Πρόεδρο της Γερμανικής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών. Στην εκδήλωση αναγνώστηκε μήνυμα του πρώην υπουργού και ευρωβουλευτή κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, ενώ την λαμπρή τελετή λήξης τίμησαν με την παρουσία τους, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο εκπρόσωπος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρουλάκη, ο κ. Κοκκολάκης Κωνσταντίνος του Τομέα Πολιτικής Προστασίας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο βουλευτής Κώστας Γκιουλέκας, ο βουλευτής Δημήτρης Κούβελας, ο βουλευτής Στράτος Σιμόπουλος και ο βουλευτής Πέτρος Δημητριάδης. Στη συνέχεια παρατέθηκε δείπνο στην αίθουσα τιμών της Λέσχης Αξιωματικών Θεσσαλονίκης όπου ο επίτιμος Πρόεδρος της UEP και της Π.Ο.Ε.Δ. κ. Λυκοτραφίτης Κωνσταντίνος αναφέρθηκε στην Ιστορία της UEP και το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Π.Ο.Ε.Δ. για την ίδρυση της U.E.P. μαζί με την Γαλλία και την Γερμανία και τη συνέχεια βοήθεια που προσέφερε για την περαιτέρω εδραίωση και αναγνώρισή της στον ευρωπαϊκό χώρο. Ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Δ. επέδωσε τις αναμνηστικές πλακέτες του ΧΧΧΙ Συνεδρίου προς όλους τους συμμετέχοντες και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο της Γερμανικής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών (Bund Deutscher Fallschirmjäger, BDF), η οποία και θα διοργανώσει το επόμενο συνέδριο του χρόνου περί τον Οκτώβριο, στο Altenstadt της Γερμανίας, όπου και η έδρα της Σχολής Αλεξιπτωτιστών του Στρατού της Ομοσπονδιακής Γερμανίας. Το ΧΧΧΙ Συνέδριο των Ευρωπαϊκών Ενώσεων Αλεξιπτωτιστών ανήκει πλέον στην Ιστορία, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων και αποδεικνύοντας ότι το πνεύμα των Καταδρομέων συνεχίζει να ζει στις καρδιές και στη ζωή όλων μας όσων έχουμε υπηρετήσει φιλότιμα στις Ειδικές Δυνάμεις.