Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Λ.Ε.Κ.ΑΛ.ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΤΡΙΑΘΛΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΏΝ 2024

  


 Το Σαββατοκύριακο 20 & 21 Απρίλιο 2024, πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Χορτερού "Αεροπόρου ΜΟΚΚΑ" Σιδηρόκαστρο Σερρών Τρίαθλο Αλεξιπτωτιστών 2024 (Αλεξίπτωτισμος- Μίλι Οπλίτη- Σκοποβολή) για μέλη Λεσχών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.), Συλλόγων – συνδέσμων Ειδικών Δυνάμεων, Καταδρομέων, Αλεξιπτωτιστών, αφιερωμένο στην μνήμη του Αλεξιπτωτιστή Παπαδόπουλου Κωνσταντίνο  της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Θεσσαλονίκης.

     Το Τρίαθλο Αλεξιπτωτιστών 2024 διοργανώθηκε από τη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών (Λ Ε.Κ.ΑΛ.) Ν. Πιερίας σε συντονισμό με την Σχολή Αλεξιπτωτιστών Έλληνες Αεροδύτες (ΕΛ.ΑΕΡΟΔ.).
    Οι διαγωνιζόμενοι του Τριάθλου Αλεξιπτωτιστών 2024, έφτασαν στης 08:00 π.μ. του Σαββάτου, 20 Απριλίου, στο αεροδρόμιο του Χορτερού, συγκεκριμένα Αλεξιπτωτιστές απο την Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών (Λ.Ε.Κ.ΑΛ)Ν.Πιερίας, Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων (Λ.Ε.Δ.)Ν.Έβρου, Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων (Λ.Ε.Δ.)Ν.Τρικάλων, Κίνημα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων "ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΔΡΑΜΑΣ" και ιδιαίτερη η παρουσία του Συλλόγου Εφέδρων 63 Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών (Σ.Ε.63 ΤΑΞ/ΧΙΑΣ ΑΛ.) από την Σερβία.   Ακολούθησε κλήρωση και έγινε έναρξη του Τριάθλου Αλεξιπτωτιστών 2024 με το 1ο σκέλος (Αλεξιπτωτισμός), πραγματοποιώντας άλματα στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης από ύψος 3500 ft, με σκοπό τις προσγειώσεις ακρίβειας. 
   Στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε, το 2ο σκέλος του Τριάθλου (Μίλι Οπλίτη) με πλήρη φόρτο και όπλο με χρονομέτρηση σε δρόμο ενός μιλίου και του 3ου σκέλους (Σκοποβολή) σε παρακείμενο χωρο του αεροδρομίου με δύο ( 2 ) στάδια πρακτικής σκοποβολής με Airsoft όπλα μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου.
      Επίσης το Σάββατο 20 Απριλίου, με την σημαντική παρουσία αυτή των Αλεξιπτωτιστών, General (r) BG Jelesije Radivojević, Col (r) Nenad Kuzmanović, Col (r) Vidoje Kovačević του Συλλόγου Εφέδρων 63 Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών και όλων των αλεξιπτωτιστών που  συμμετείχαν στο Τριαθλο Αλεξιπτωτιστών 2024, παρατέθηκε δείπνο σε αίθουσα του κέντρου "ΦΡΑΓΜΑ" Λιθότοπο, Σερρών απο την Λ.Ε.Κ.ΑΛ. 
   Κατά τη διάρκεια δείπνου: 
▪️Ο Πρόεδρος της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Ν.Πιερίας Μαστροθανάσης Αντώνιος, στον σύντομο χαιρετισμό-τοποθέτησή του και αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, έκανε μια αναδρομή στα 30 ΧΡΟΝΙΑ από την ίδρυση της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. 1994-2024, με κύρια ενασχόληση της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ο Αλεξιπτωτισμός με αφετηρία το 1995 και τα πολλά κοινά που ενώνουντους δύο λαούς και ιδιαίτερα η περιοχή της Πιερίας.
▪️Ο General (r) BG Jelesije Radivojević του Σ.Ε.63 ΤΑΞ/ΧΙΑΣ ΑΛ. απηύθυνε θερμούς χαιρετισμούς και επαίνεσε το έργο της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων-Αλεξιπτωτιστών Ν.Πιερίας, τονίζοντας τα πολλά κοινά που μας ενώνουν και οι δραστηριότητες αλεξιπτωτισμού είναι αυτές που μας ενώνουν και  μας δυναμώνουν πιο πολύ.
  Στην συνέχεια  στους Αλεξιπτωτιστές που συμμετείχαν στο Τριαθλο Αλεξιπτωτιστών 2024 απονεμήθηκαν οι Σερβικές Πτέρυγες αλεξιπτωτιστή.
     Ως ειδική αναγνώριση και έκφραση μεγάλου σεβασμού και ευγνωμοσύνης για την εξαιρετική προσφορά, τη γενναιότητα και τις θυσίες που έγιναν στους απελευθερωτικούς πολέμους του σερβικού λαού τιμήθηκε ο Αλεξιπτωτιστής Εφ.Κ/Δ Σπουργιτης Ελευθέριος της Λ.Ε.Δ. Ν.Έβρου.   Με το Δίπλωμα του εκπαιδευτή Αλεξιπτωτιστών τιμήθηκε ο Εφ.ΔνεαςΚ/Δ Αγγελινιός Νικόλαος της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας( ίσως ο μοναδικός στην Ελλάδα).        Για τα πολυτιμα κοινά που μας ενώνουν ως αδερφούς τιμήθηκε ο Σ.Ε.63 ΤΑΞ/ΧΙΑΣ ΑΛ. με την πλακέτα της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας που παρέλαβε ο Πρόεδρος του Col (r) Vidoje Kovačević του Σ.Ε.63 ΤΑΞ/ΧΙΑΣ ΑΛ. 
    Το πρωί της Κυριακής 21 Απριλίου 2024, το Τρίαθλο συνεχίσθηκε έως της 11:30 π.μ. όπου έγινε αναφορά στον Αλεξιπτωτιστή Παπαδόπουλο Κωνσταντίνο οπου ήταν αφιερωμένο το Τρίαθλο Αλεξιπτωτιστών 2024 και έπειτα από τις ευχές του Γέροντα Χερουβείμ Ραβδούχου Αλεξιπτωτιστή, μέλος της Λ.Ε.Κ.ΑΛ.Πιερίας. Στης 01:00 μ.μ. έγιναν οι απονομές των επάθλων σε όλους τους συμμετέχοντες του Τριάθλου αλεξιπτωτιστών 2024.

Οι τρεις πρώτοι νικητές Τρίαθλο Αλεξιπτωτιστών 2024

"είς μνήμην του Αλεξιπτωτιστή Παπαδόπουλου Κωνσταντίνου" 

αναλυτικά: 

 1ος ΝΙΚΗΤΗΣ: Col (r) Nenad Kuzmanović Σ.Ε.63 ΤΑΞ/ΧΙΑΣ ΑΛ.
  2ος ΝΙΚΗΤΗΣ: : ΕΦ.Κ/Δ Τσαταλιός Μιχαήλ Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας 
  3ος ΝΙΚΗΤΗΣ: : Εφ.Κ/Δ Παλιάτσος Ανέστης Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας

Νικητές ανά αγώνισμα:
▪️ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΜΟΣ - ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΩΝ 
  1ος νικητής: Col (r) Nenad Kuzmanović απο τον Σ.Ε.63 ΤΑΞ/ΧΙΑΣ ΑΛ. 
   2ος νικητής: ΕΦ.Κ/Δ Τσαταλιός Μιχαήλ απο την Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας 
    3ος νικητής: Εφ.ΔνεαςΚ/Δ Αγγελινιός Νικόλαος απο την Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας

▪️ΜΙΛΙ ΟΠΛΙΤΗ
  1ος νικητής: ΕΦ.Κ/Δ Τσαταλιός Μιχαήλ απο την Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας
   2ος νικητής: Εφ.ΛχιαςΚ/Δ Μπαντέμης Παναγιώτης απο το Κ.ΕΦ.Ε.Δ."ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΔΡΑΜΑΣ"
    3ος νικητής: Col (r) Nenad Kuzmanović & General (r) BG Jelesije Radivojević απο τον Σ.Ε.63 ΤΑΞ/ΧΙΑΣ ΑΛ.

▪️ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
   1ος νικητής: Εφ.Κ/Δ Παλιάτσος Ανέστης απο την Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας
   2ος νικητής: Σ/Φ Παπαζίκας Αναστάσιος απο την Λ.Ε.Δ. Ν.Έβρου 
   3ος νικητής: General (r) BG Jelesije Radivojević απο τον Σ.Ε.63 ΤΑΞ/ΧΙΑΣ ΑΛ.
23 Συνημμένα • Σαρώθηκε από το Gmail