Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ.-Ημέρα μνήμης σήμερα για τα θύματα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου



Ημέρα μνήμης σήμερα για τα θύματα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και της επετείου υπογραφής της ανακωχής και λήξης του πολέμου και στα Συμμαχικά Νεκροταφεία «Ζέϊντελικ», στη Θεσσαλονίκη, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων σε συγκινητική ατμόσφαιρα.



Συγκεκριμένα κατατέθηκαν στεφάνια στους τομείς Σερβίας, Ρωσίας, Γαλλίας, Βρετανίας και Ιταλίας από προξένους, εκπροσώπους του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης από αρχές και διάφορους φορείς, όπως εφεδροπολεμικές οργανώσεις, από την Π.Ο.Ε.Δ., την Ομάδα 21 Μακεδονίας Θράκης, κ.α., ενώ ειδικά για το μνημείο της Γαλλίας, με πρωτοβουλία του προξένου της Γαλλίας, έγινε κοινή κατάθεση στεφάνου, με τον πρόξενο της Γερμανίας.




Στο τέλος, έγινε τελετή κατάθεσης στεφάνων και στο ελληνικό μνημείο, όπου η μπάντα παιάνισε τους εθνικούς ύμνους Γαλλίας, Γερμανίας, ΗΠΑ, Ρουμανίας, Ρωσίας, Σερβίας, Βελγίου, Βουλγαρίας, Καναδά, Μεγάλης Βρετανίας, Ιταλίας, Μάλτας, Ελλάδας και Κύπρου.



Ως "ημέρα τιμής που μας δείχνει το δρόμο και ο μόνος δρόμος από δω και πέρα, για τους λαούς της Ευρώπης, είναι ο δρόμος της ειρήνης, της φιλίας, της ειλικρινούς συνεργασίας" χαρακτήρισε τη σημερινή επέτειο, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, η υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) κ. Κατερίνα Νοτοπούλου.
"Γι αυτό εργαζόμαστε εντατικά", συνέχισε, "η ελληνική κυβέρνηση δείχνει το δρόμο, προκειμένου να καταστεί η Θεσσαλονίκη και η βόρειος Ελλάδα πύλη ειρήνης σε ολόκληρη τη ΝΑ Ευρώπη".





Την Ομάδα 21 εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της, Στρατηγός Αθανάσιος Καραντζίκος και την ΠΟΕΔ ο Α. Αντιπρόεδρος της, κ. Νικόλαος Ρούσσης, που φωτογραφήθηκαν
 μαζί  με τον συντονιστή των ΑΝ.ΕΛ. Θεσσαλονίκης κ. Πέτρο Γιώβα και τον Δημ. Σύμβουλο Θέρμης, κ. Δημήτρη Μπότσαρη .