Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Εκπαίδευσης Δυτών Αναγνωρίσεων (Ανιχνευτών) FORCERECON και Δυτών Μάχης, COMBATDIVER.


                    
                                       

Με τις άοκνες  ενέργειες του προέδρου της Λέσχης Καταδρομέων & Αλεξ/στών του Νομού Πιερίας, κ. Αντώνη Μαστροθανάση και του Δ.Σ. της ΛΕ.Κ.ΑΛ., υπό την αιγίδα της Π.Ο.Ε.Δ., ξεκίνησε στο Σμαραγδένιο νησί της Ρόδου, το νέο σχολείο Δυτών Αναγνωρίσεων, Μάχης και καταδύσεων, με διάφορες δραστηριότητες, χρήσιμες για όλους, αφού ζούμε σε πολύ πλούσιο θαλάσσιο στοιχείο.
Το σχολείο αυτό που είναι το πρώτο και πιλοτικό, απευθύνεται σε όλα τα μέλη των Λεσχών και Σωματείων της Π.Ο.Ε.Δ. και λειτουργεί από 12-19 Νοεμβρίου, με  10 εκπαιδευόμενους και με εκπαιδευτές τον Ιταλό κ. Joulio Festa, πρόεδρο του συνδέσμου Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών (Ε.Ρ.Α.), δ/ντή στρατιωτικού κέντρου εκπαιδεύσεως (Military Training Center) και του εκπαιδευτή Καταδύσεων κ. Τερζή  Ευστράτιου, υπό την  αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων.


Η εκπαίδευση Δυτών Αναγνωρίσεων (FORCE RECON) και Δυτών Μάχης (COMBAT DIVER), θα λάβει χώρα σε θαλάσσια περιοχή στην Ρόδο, και θα διεξαχθεί για τέσσερις ημέρες  στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου  και για τρεις ημέρες, στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της Ρόδου (Κάμειρος, Κρητηνία και νήσος Αλιμιά ).

Υπεύθυνος  Σχολείου ορίστηκε ο κ. ΑΓΓΕΛΙΝΙΟΣ  Νικόλαος  και η εκπαίδευση  τελεί υπό την εποπτεία του διεθνή οργανισμού στρατιωτικής εκπαίδευσης, (Military Training Center), εγκεκριμένο από το ΝΑΤΟ.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει σύμφωνα με τα πρωτότυπα του ΝΑΤΟ:

Εισαγωγή στο υδάτινο χώρο
Κολύμβηση μάχης
Εξοικείωση με εξοπλισμό καταδύσεων
Τεχνικές αναγνωρίσεων ακτών
Ομαδική πορεία υποβρυχίως
Υποβρύχιος προσανατολισμός
Έξοδος ακτής από λέμβους και κατάδυση
Τεστ πανικού
Απόκρυψη και παραλλαγή
Φυσιολογία και γενική γνώση υπερβαρικής ιατρική.

Όποιος  από τους εκπαιδευόμενους επιθυμεί, θα μπορεί να πιστοποιηθεί με πτυχίο  του διεθνούς οργανισμού καταδύσεων και αναψυχής, (   Professional  Association  of DivingΙnstructors  (PADI).

Το Σάββατο 17/11, στην Λέσχη Αξ/κών  Φρουράς Ρόδου θα γίνει η τελετή λήξεως του σχολείου  από τους διοργανωτές όπως  και  από εκπροσώπους του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Δ. και  θα επιδοθούν τα πτυχία στους επιτυχόντας.

Θα βραβευθούν επίσης και θα δοθούν  αναμνηστικά και τιμητικές πλακέτες, στην 95 ΑΔΤΕ, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, Στους Εθελοντές Σαμαρείτες - διασώστες και Ναυαγοσώστες Ρόδου, που  είναι πολύτιμος συντελεστής – συνεργάτης  για την λειτουργία του σχολείου.