Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Περιήγηση στο Άγιον Όρος


Το πρωί του Σαββάτου 1 Ιουνίου 2019 η αποστολή των Αδελφών Κυπρίων συνοδεία φίλων και μελών Λεσχών επισκέφθηκε το θεματικό άλσος των Σταγείρων. Είδαν από κοντά τα πρωτότυπα διαδραστικά όργανα που φιλοξενούνται στο άλσος. Να αναφέρουμε ότι πρόκειται για πειραματικά όργανα που λειτουργούν βάση των φυσικών νόμων οι οποίοι αναφέρονται στο έργο του Αριστοτέλη «Τα Φυσικά». Στο άλσος βρίσκεται επίσης το επιβλητικό άγαλμα του Αριστοτέλη.

Περίπου στις 11 το πρωί έγινε η αναχώρηση με πλοιάριο από το λιμάνι της Ουρανούπολης και η ξενάγηση στις μονές που βρίσκονται στην δυτική πλευρά του Αγίου Όρους. Θαυμάσαμε την αρχιτεκτονική των μονών, το φυσικό κάλλος της περιοχής και το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας ενώ ψηλά δέσποζε η συννεφιασμένη κορυφή του όρους Άθως. 
Στην επιστροφή προς το λιμάνι της Ουρανούπολης και έξω από τη μονή Ξενοφώντος μοναχοί έφεραν επάνω στο πλοιάριο για να προσκυνήσουμε, Οστά Αγίων και Μοναχών που ασκήτευσαν στο Άγιο Όρος. Ακολούθησε γεύμα σε παραθαλάσσια ταβέρνα της Ουρανούπολης.

Στην επιστροφή προς την Αρναία έγινε στάση στο πνευματικό κέντρο της Ιερισσού του Δήμου Αριστοτέλη όπου παρουσιάστηκε 3D ταινία για την ιστορία του Άγιου τόπου ενώ παράλληλα ξεναγηθήκαμε και στην έκθεση ζωγραφικής 54 έργων του Μάκη Βαρλάμη με θέμα τις Μονές του Αγίου Όρους.

Το πρωί της Κυριακής 2 Ιουνίου έγινε εκκλησιασμός των φιλοξενουμένων Αδελφών Κυπρίων και μελών μας στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας και μετά προσφέρθηκε καφές σε όλους.

Τα Αδέλφια μας μετέβηκαν οδικώς για τη Θεσσαλονίκη  ενώ αναχώρησαν για τη Λεμεσό την Δευτέρα 3 Ιουνίου.

Μέγας χορηγός τόσο της τελετής Αδελφοποίησης αλλά και ολόκληρου του 4ήμερου της επίσκεψης των Αδελφών Κυπρίων στην Αρναία, έγινε με πολύ αγάπη ο Βουλευτής Ν. Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεώργιος Βαγιωνάς και ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής κ. Γιώργος Ιωάννης. Τους ευχαριστούμε θερμά για την οικονομική βοήθεια που μας προσέφεραν συμβάλλοντας στην επιτυχία των εκδηλώσεων και της φιλοξενίας. Χωρίς την αμέριστη βοήθειά τους δεν θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της Αδελφοποίησης.

Αδέλφια μας, σας ευχαριστούμε θερμά για τις όμορφες, μοναδικές και γεμάτες συγκίνηση στιγμές που μας προσφέρατε. Ο αποχωρισμός ποτέ δεν είναι εύκολος, ήδη όμως ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την επόμενή μας συνάντηση.

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ !!!!


Ο Πρόεδρος
της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων
Νομού Χαλκιδικής



Άγγελος Ι. Κατσάγγελος